Boni Supermarkt Spareribs

boniWat was het toch heerlijk zonnig de afgelopen weken. God bless het broeikaseffect. Een goede reden dus om de barbecue weer van stal te halen en op z’n Italiaans tot in de nachtelijke uurtjes te gaan genieten van stokbrood met kruidenboter, frisse salades, worstjes, speklappen en… heerlijke spareribs.

Want heerlijk, dat zijn ze, die spareribs van de Boni. Voor mensen die niet bekend zijn met de Boni; het is een kleine supermarkt die vooral in provenciaal Nederland haar winkels heeft. Het heeft dan ook een uniek assortiment met onder meer Pizza Quick Saus, karamelpasta en nog wat items die de Appie Heijns en de (super)Coops allang niet meer verkopen. Hierdoor is de Boni zeer gewaardeerd onder de extravagante eter. De prijs van hun waren is niet bijzonder hoog noch laag. Een vergelijking met de C1000 is vrij snel gemaakt. Goedkoper dan de Albert Heijn, maar duurder dan de Lidl. Prima te doen dus.

Dat geldt ook voor de zelf te bereiden, gemarineerde ribs die de vleesafdeling voor slechts €3,52 aanbiedt. In de verpakking zitten vijf losse ribjes die makkelijk op de barbecue te bereiden zijn. Niet erg veel, maar met een stokbroodje (€0,99),een Remiasausje (€0,89) en een aardappelsalade (€1,50 voor een kilo -aanrader!) erbij is het te doen. Op de verpakking staat dat je het vlees 25 minuten moet grillen op de barbecue (in ons geval een elektrische – objectief recenseren kan namelijk niet wanneer vlees mislukt door teveel aan vuur/te lage temperatuur). Met veel voorzichtigheid proberen wij de goed gemarineerde ribben op de grill te leggen. Meteen ruik je de geur van brandend vlees en hoor je het geluid van knisperend vet. Zoals de verpakking ons gesommeerd heeft, draaien we met enige regelmaat de ribjes om.

Na 25 minuten zijn de spareribs bij lange na niet gaar. Maar, de wijn smaakt goed en het stokbrood is ook nog niet op, dus niet zo zeuren. Tien minuten later begint het ergens op te lijken. Keurig gebruind (met natuurlijk een beetje aangebrand zwart aan de zijkanten, maar dat hoort nu eenmaal bij een barbecue) en het ruikt goed. Vriend C.M. doet de eerste test en concludeert dat ze gaar zijn, ‘al hadden ze er nog wel ietsje langer op gemogen’. Hij heeft gelijk, maar desalniettemin smaakt het ribvlees heerlijk. Een goede zoetzure marinade, iets wat je zelden aantreft bij barbecue-ribs. De knoflooksaus die we hadden aangeschaft was dan ook niet van node. Taai was het vlees ook al niet, eigenlijk waren het kwalitatief hoogwaardige ribs. Maar… De hoeveelheid vlees was niet om over naar huis te schrijven. Slechts vijf ribben is al niet veel, maar aan de ribben zelf zat amper vlees. Na één portie heeft een mens echt nog niet genoeg. 

Conclusie: Een uitstekende marinade, makkelijk te bereiden – als je niet te veel afgaat op wat er opde verpakking staat -, maar qua hoeveelheid veel te weinig voor een (mannelijke) carnivoor.

Punten
Malsheid: 7
Smaak: 7
Marinade: 8
Bijgerechten: nvt
Ambiance: nvt
Prijs/kwaliteitverhouding: 6

Totaal: 7


Boni Supermarkt heeft 32 filialen door heel het land.
http://www.bonisupermarkt.nl/

Comments are closed.