Café restaurant King Arthur – Utrecht

kingarthurlogohomeCafé restaurant King Arthur is gezellig gelegen aan de Oude Gracht in het historische stadshart van Domstad Utrecht. In het verleden ben ik al vaak langs dit restaurant gelopen zonder naar binnen te gaan, maar mijn recente bekering tot zelfverklaard ribtester leek me een mooie gelegenheid om King Arthur eens binnen te treden en de spareribs aan een nauwkeurige test te onderwerpen.

Het is gezellig druk op deze woensdagavond; toch kunnen we meteen aanschuiven. Het plafond is behangen met buizen en er hangt een prettige ambiance in het restaurant. De keuken biedt een verscheidenheid aan maaltijden, maar wij gaan natuurlijk voor de spareribs. Met een prijskaartje van 14,25 euro zijn deze aan de dure kant, maar ze worden wel geserveerd met echte ‘King Marinade.’ Ik ben benieuwd!

Even later worden de spareribs geserveerd en het eerste wat opvalt is de hoeveelheid marinade. De spareribs druipen in zwartgekleurde marinadesaus. Er wordt geen knoflooksaus of iets vergelijkbaars bij geserveerd. De marinade is prettig zoet van smaak en roept bij mij de associatie op met de saus die dikwijls over Surinaamse broodjes moksi metie gegoten wordt. King Arthur is zelfverzekerd over haar saus en biedt de klant dan ook geen andere saus of marinade aan. Hoewel deze saus en het gebrek aan keuze niet bij iedereen in de smaak zal vallen, krijgt King Arthur van mij een dikke acht voor deze marinade, omdat het restaurant zich op deze manier wel onderscheidt van de rest. Knoflooksaus kunnen we immers overal krijgen.

Wat minder goed bevalt is de malsheid van het vlees. Het vlees komt niet gemakkelijk los van het bot en ook het doorsnijden en afscheuren van het vlees verloopt moeizaam. Qua smaak is het vlees zelf wel in orde, al had het van mij wel een stuk malser gemogen, waardoor de aparte marinade ook beter uit de verf zou komen. De garnering rond de spareribs is in orde. Het gebruikelijke blaadje sla en de gekruide friet gaan er ook vanavond in als koek. Al druipt de garnering wel een beetje van de marinade.

Conclusie: Matige spareribs (zeker voor de prijs), maar de lekkere marinade en gezellige ambiance maken een hoop goed voor King Arthur. Als het vlees volgende keer wat malser is ben ik een tevreden mens.

Punten
Malsheid: 6
Smaak: 7
Marinade: 8
Bijgerechten: 7
Ambiance: 7.5
Prijs/kwaliteitverhouding 6.5

Totaal: 7


Café restaurant King Arthur

Oudegracht 101-103
3511 AE Utrecht
Tel: 030 – 2311126
www.kingarthur-utrecht.com

Comments are closed.