Sportcafé Olympos – Utrecht

sportcafe olymposFitness. Het doet iedereen goed. Al is het maar, vanwege de welverdiende drankjes en knabbels naderhand in de kantine. Zo ook in het sportcafé van Sportcentrum Olympos te Utrecht. Na eerst een colaatje te hebben weggewerkt, kwam één van onze culinaire journalisten erachter dat er, op de relatief kleine kaart, spareribs aangeboden werden tegen bodemprijs. Slechts €6,50.

Daar wij slechts drie kwartier de tijd hadden leek het ons sterk dat we dit vlees konden testen, maar navraag bij de niet gering gespierde barman leerde ons, dat ons hoofdgerecht binnen tien minuten klaar zou zijn. Een opluchting. Of juist niet, want direct rees bij ons de vraag hoe het in godsnaam mogelijk is om spareribs te bereiden in zo’n korte tijd. Het leek ons een uitdaging. Direct na het zien van ons gerecht, kwamen we tot de conclusie dat er maar één mogelijkheid was: de magnetron.  En hoewel wij bij de term sportcafé begrijpen dat we niet teveel mogen verwachten, vonden we dit toch ietwat overdreven simpelheid. Een sullig ribje, – zonder marinade, slechts een knoflooksausje werd toegevoegd – was het resultaat. De friet en de AH-sla lieten op het eerste gezicht ook al te wensen over.

Toch deed de maaltijd ons goed. De spareribs waren redelijk mals en smaakte een tikkeltje zoetzuur, de friet was slecht gezout, maar niet minder lekker en de sla had een lichte dressing. Over het algemeen waren we best tevreden, maar dat had er vooral mee te maken dat we vermoeid en hongering waren na al die cardio- en conditietoestanden.  Helaas was de barman niet op het idee gekomen om ons een bakje water met een citroentje te brengen, slechts twee servetjes werden ons toebedeeld om de vette handen schoon te maken. Een beetje jammer, maar ook dit zagen we van mijlenver aankomen.

Conclusie: Op zich was het al met al prima te eten, na flink te hebben gesport. Verwacht geen haute cuisine, maar daar is de prijs ook niet naar.

Punten
Malsheid: 5
Smaak: 6
Marinade: 3
Bijgerechten: 7
Ambiance: 6
Prijs/kwaliteitverhouding: 7

Totaal: 5.6

Sportcentrum Olympos
Uppsalalaan 3
3584 CT UTRECHT
Tel: 030 253 4471

Comments are closed.